We beschikken sinds maart 2017 over een AED toestel dat we hebben kunnen aankopen dankzij de activiteiten van het evenemententeam. Het toestel bevindt zich op een geschikte plaats (rechts bij het binnenkomen) in de kantine van SKVO.

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. Bij een hartstilstand staat het hart vaak niet helemaal stil, maar is er sprake van kamerfibrilleren.

Het ligt ook in onze plannen om voor de ge´nteresseerde ouders/begeleiders een opleidingsavond te voorzien waarbij de bediening van dit toestel wordt uitgelegd (2 tot 3 keer afhankelijk van de interesse). Meer info volgt later.

Via dit opleidingsfilmpje van de 'AED type SP-1 van CU MEDICAL' kan je meer uitleg zien over het gebruik van dit toestel.


Wat doen bij een hartstilstand?
  • STAP 1: Onmiddellijk de hulpdiensten verwittigen. Blijf rustig en bel zo snel mogelijk naar het noodnummer 112. Zorg dat de hulpdiensten zo goed mogelijk ge´nformeerd worden en voorzie de nodige ruimte op de locatie.
  • STAP 2: Begin onmiddellijk met het reanimeren (hartmassage en mond-op-mondbeademing).
  • STAP 3: Haal het AED-toestel (Automatische Externe Defibrillator) in de SKVO kantine (rechts bij het binnenkomen) en gebruik het toestel volgens de instructies. Hartmassage en beademing blijven steeds nodig. Na twee minuten reanimeren, analyseert de AED opnieuw het hartritme om te zien of er nog een schok nodig is. Zo gaat de hulpverlener door met reanimeren en defibrilleren tot de hulpdiensten ter plaatse is.

Laatste SKVO nieuwsberichten

Jeugd- en amateurcompetities definitief stopgezet
Afgelasting SKVO tornooi 2020
Uitstel van competitie & paastornooien
Algemene afgelasting wedstrijden en trainingen t/m. 3 april
Uitstel eetfestijn van 28/03/2020

Belangrijke info

Wegbeschrijvingen naar onze terreinen
Activiteiten van onze club
Onze jeugd pagina's
Afgelastingen competitie KBVB
Onze sponsors 2019-2020
Privacy & gegevensbescherming

Contacteer ons

SKVO contactformulier

SKV Oostakker
Sint-Jozefstraat 13
9041 Oostakker

Website powered by Rack66
© SKV Oostakker 2010-2020